5 krokov k bezpečnejšej komunikácii s neznámymi na online chate

Online chatovanie s cudzími ľuďmi môže byť zábavné ale je dôležité, aby ste sa uistili, že sa v týchto konverzáciách chováte bezpečne. Tu sú niektoré tipy, ako sa chovať bezpečne počas chatovania s cudzími na internete.

Neprezrádzajte svoje osobné informácie

Nikdy neposkytujte osobné údaje, ako je vaše celé meno, adresa, telefónne číslo alebo iné osobné informácie cudziemu na online chate. To vám môže pomôcť zabrániť tomu, aby ste boli ohrozovaní alebo vystavení útoku na vašu súkromie.

Dávajte pozor na to, čo zdieľate

Uistite sa, že ste opatrní s tým, čo zdieľate na online chate. Napríklad, neposielajte svoje fotografie alebo iné osobné súbory cudziemu bez toho, aby ste boli úplne istí, že môžete dôverovať tomuto človeku.

Nepoužívajte svoje skutočné meno

Na zvýšenie svojej bezpečnosti môžete zvážit používanie iného, ako Vášho skutočného mena. V počiatkoch internetu bolo bežné že ľudia vystupovali pod svojimi "nicknames". Zdá sa že postupom času a nástupom sociálnych sietí ľudia stratili plachosť a nemajú problém zo zverejnovaním svojich osobních údajov.

Zabezpečte si svoje zariadenie

Na svojom zariadenií by ste mali mať nainštalovaný antivírusový program. Nikdy neotvárajte podozrivé súbory ktoré Vám niekto odoslal. To vám pomôže chrániť sa pred útokmi hackerov a zabrániť tomu, aby vaše osobné informácie unikli.

Dôverujte svojmu inštinktu

Ak cítite, že niečo nie je v poriadku s osobou, s ktorou chatujete, alebo ak sa cítite ohrození, zmeňte tému alebo skončite chat. Nikdy sa nehanbite odísť z chatu, ak sa necítite bezpečne alebo komfortne.

Žiadne konverzácie

Zatiaľ nemáš žiadne konverzácie. Pre vytvorenie novej klikni na tlačidlo nový chat.